HUNDENS OPRINDELSE
For mange tusind år siden tog mennesket ulven til sig for første gang, og for de første mennesker blev hundens forfader utvivlsomt en uvurderlig partner i en barsk og ressourceknap verden. Hvornår og hvordan domesticeringen af ulven er startet diskuteres stadig. Men slutresultatet ses i den store mangfoldighed af hunderacer, som vi kender i dag;  så forskellige af udseende og evner at selv Darwin ikke troede, at de kunne stamme fra en fælles forfader!
HUNDENS MANGFOLDIGHED
I vores fremavl af racer, har vi mennesker gennem tiden udvalgt og fremelsket evner hos den vilde ulv, som var brugbare til et bestemt formål, og samtidigt udavlet andre uønskede egenskaber. Dermed har vi skabt en række specialister til at løse krævende opgaver for os. Her kan f.eks. nævnes retrieveren, der brænder for at apportere, hyrdehunden som med stor præcision styrer store flokke af dyr, eller gravhunden der - både i bygning og temperament - er skabt til at jage ræven ud af hulen. 
HUNDEN BLOT EN TAM ULV?
Det er længe siden vores hunde var ulve, og at se hunden som blot en tam version af ulven ville være fejlagtigt og problematisk. Hunden er en unik art, der kan leve i samhørighed med mennesker i en grad, som vi ikke ser hos andre domesticerede dyr. Kendskab til ulvens instinkter og behov kan dog hjælpe os i vores forståelse af vores egne hunde - og det gælder såvel den lille chihuahua, som den store schæfer.
AKTIVERING AF DEN MODERNE HUND
Den moderne hund stilles dagligt et utal af udfordringer i en verden, der er sammensat efter menneskets præmisser. Den moderne hverdag, med oftest for lidt plads og meget tid alene hjemme, stiller store udfordringer til hundens selvkontrol, og er roden til mange af de problemer, vi kan se hos vores hunde. Hvis man ser på hunden gennem ulvens levevis og jagtadfærd, bliver en række behov tydelige; næsearbejde, fysisk udfoldelse, apportering, bidarbejde/ruskeleg . 
 
"Den moderne hverdag med
ofte for lidt plads og meget tid alene hjemme, stiller store udfordringer til
hundens selvkontrol."
 
Sirius Hunde | CVR: 35734678 | Maimosevej 11, 8305 Samsø - Danmark | Tlf.: 50124822 | info@siriushunde.dk