ULVENS JAGT

Ulven og hunden har en fælles forfar, og derfor kan man skele til den vildtlevende ulv, når man skal forstå hvordan hunden aktiveres. Med udgangspunkt i ulvens jagt, kan man få inspiration til hvordan man kan dække hundens fysiske og mentale behov. 
 
I ulvens jagt ligger der blandt andet 4 elementer: 
  • Næsearbejde
  • Fysisk udfoldelse
  • Apportering
  • Ruske/bideleg
 
APPORTERING
For nogle hunde er det at bære og hente ting et grundlæggende behov, som med den rigtige tilgang kan bidrage kraftigt til at øge disse hundes livskvalitet. Apportering kan foregå til lands og til vands, over lange afstande eller i en tæt skovbund. For mange hunde kan det bidrage til en høj grad af fysisk udfoldelse, samarbejde med ejer og opfyldelse af basale jagtinstinkter. Med lidt træning kan mange hunde lære at hente mange forskellige typer at dummies (legetøjsbytte) og lære at arbejde i krævende omgivelser. For ejeren kan det samtidigt være en sjov måde at arbejde sammen med sin hund.
NÆSEARBEJDE
Alle hunde, uanset race, har gavn af at bruge næsen og især hvad angår lugtesansen har hunden evner der langt overgår menneskets - og i dag næsten teknologien. Næsearbejde er metalt krævende for hunden og virker endda stressdæmpende. Alt afhængigt af hundens evner og øvelse, kan det være alt fra at finde et par godbidder med næsen til at gå et flere kilometer langt spor. Og når man først går igang,  finder man ud af, at lang de fleste hunde elsker det!
 
"Hunde udskiller, ligesom mennesker, et lykkehormon når de løber langt"
 
 
"Næsearbejde er metalt krævende for hunden og virker endda stressdæmpende."
 
 
 
 
 
FYSISK UDFOLDELSE
Ulven løber mange kilometer om dagen i naturen i forsøget på at finde frem til byttet. Og ligesom ulven har alle hunde godt af at røre sig. Uanset race kan alle hunde have gavn af fysisk udfoldelse - selvfølgelig med respekt for den enkelte hunds begrænsninger. Som hos mennesker er motion godt, fordi det holder kroppen sund, men hunde og mennesker ligner også hinanden på et andet punkt; hunde udvikler også et lykkehormon, når de løber langt. Det vil altså sige, at en god løbetur ikke blot hjælper til at holde din hund sund fysisk, men også mentalt. Jævnlige løbeture, hvor distancen tilpasses hundens form og fysiske formåen, stimulerer således hundens naturlige (jagt) instinkt, men skaber samtidigt et stærkt bånd mellem hund og ejer.


BIDEARBEJDE/RUSKELEG
At nedlægge et bytte er et grundlæggende instinkt for hunden. Når det sker ukontrolleret og med ting i huset, som vi holder at, bliver det et problem. Hvis man istedet sørger for at hunden har adgang til spændende, udfordrende og sikkert legetøj, der opfylder dets naturlige behov for at ruske og bide, kan dette problem oftest undgås. Ruske- og bideleg kan være alt fra kraftfulde rusken og biden i solidt og holdbart legetøj, til forsigtig løsning af vores specielle "deguting" legetøj, der også udfordrer hundens evner indenfor problemløsning.
 
 
 
 
 
 
 
Sirius Hunde | CVR: 35734678 | Maimosevej 11, 8305 Samsø - Danmark | Tlf.: 50124822 | info@siriushunde.dk